• Skip to main content
  • Skip to footer
MENUMENU
  • Ajuntament
    • INTEGRAL
    • ORGANISMES
    • EDUCACIÓ
  • Organismes
  • Educació
  • Bombers/res
  • Guàrdia Urbana
  • Cercar
  • AFILIA'T
  • Serveis
    • Descomptes
    • Formació
      • Actualitat
      • CCOO CATALUNYA
      • Formar-Te
      • Policia
    • Assessorament
    • Assegurances
      • Accidents
      • Mútua
      • Nòmina
      • Altres
  • Drets
    • 2021-2024
    • Notícies
  • Àrees
    • SALUT LABORAL
    • FORMACIÓ
    • OPOSICIONS

C C O O

COMISSIONS OBRERES

Secció sindical Ajuntament de Barcelona

HOLA!

Permisos

80 hores trimestrals recuperables per motius de conciliació familiar.

5 maig, 2023

80 hores trimestrals recuperables per motius de conciliació familiar.

 

CAP PAS ENRERE

 
Delegats sindicals de CCOO-GUB, van tenir coneixement que en diverses unitats de la Guàrdia Urbana, s’estaven aplicant criteris a l’hora de fer la devolució d’hores de caràcter recuperable, que prèviament els agents havien sol·licitat per motius de conciliació familiar.
 
NO DEIXANT FER LA DEVOLUCIÓ DE LES HORES EL MATEIX DIA QUE ES RECUPEREN
 
Que aquest canvi de criteri i la seva aplicació difereix amb els pactes per CCOO en l’acord de condicions laborals que es troba en vigor, concretament en l’article 13.8.2, on es reconeix la utilització de 80 hores trimestrals per motius de CONCILIACIÓ FAMILIAR.
 
La devolució (recuperació) d’aquestes hores, es farà en un termini màxim de dos mesos següents al qual han estat utilitzades, de comú acord amb la prefectura i en fraccions mínimes de trenta (30) minuts.
 
En cap article del conveni laboral, limita el dia en què es pugui fer la devolució de les hores de caràcter recuperable, excedint-se la prefectura, en el moment de limitar els drets per conciliació familiar, en intentar regular de manera unilateral la devolució d’aquestes hores.La denegació de la petició feta pels agents haurà de ser motivada per part de la Prefectura.
 
Des de CCOO-GUB vam presentar la nostra disconformitat a la Prefectura, sol·licitant que es deixés sense efecte la regulació de la devolució de les hores, podent ser retornades el mateix dia, prioritzant el dret a la conciliació familiar.
 
Després de la reclamació interposada, la Prefectura ens va comunicar, que aplicarà els pactes en l’acord de condicions laborals:
 
  • La utilització de les 80 hores trimestrals recuperables per conciliació familiar, es farà de mutu acord amb la persona responsable, tenint en compte les necessitats del servei i en fraccions mínimes de trenta minuts i màxim de cinc hores.
  • La recuperació es farà abans que finalitzin els dos mesos següents al mes en què han estat utilitzades, de comú acord amb la Prefectura i en fraccions mínimes de trenta minuts.
  • Els agents que tinguin intenció de fer ús d’aquest règim especial ho comuniquessin préviamente a la Prefectura (G113), a l’efecte de programar la forma i els horaris de recuperació.
 

Hits: 10

L’AJUNTAMENT DE BARCELONA EN CONTRA DE LA CONCILIACIÓ FAMILIAR DURANT LA SEGONA ONA DE LA PANDEMIA DEL COVID-19

22 octubre, 2020

És incomprensible que un govern municipal d’una ciutat d’esquerres com Barcelona voti en contra de la conciliació familiar.
És incomprensible que un govern municipal d’una ciutat d’esquerres com Barcelona voti en contra de la conciliació familiar.

Fa unes setmanes des de la secció sindical de CCOO a l’Ajuntament de Barcelona vam demanar concedir un permís retribuït als i les treballadores municipals que hagin de cuidar fills menors  en cas de confinament dels mateixos o tancament del seu centre educatiu.

L’administració es va posicionar en contra d’aquesta mesura de conciliació familiar pel personal municipal i dels ens depenents.

Ahir, 21 d’octubre, durant la Comissió Municipal de Presidència, Drets de ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció, el partit polític Esquerra Republicana de Catalunya va proposar atorgar aquest permís retribuït per garantir la conciliació familiar entre els i les treballadores del consistori que hagin de tenir cura dels fills i filles.

La proposta, va rebre el suport de la majoria dels grups polítics, però no es podrà aplicar per l’oposició del govern municipal actual BComú i PSC i del PP que van votar en contra de la mesura de conciliació familiar.

És incomprensible que un govern municipal d’una ciutat d’esquerres com Barcelona voti en contra de la conciliació familiar durant la segona ona de la pandèmia del covid-19.

Agraïm la proposta d’Esquerra Republicana de Barcelona i de la resta de Grups polítics que han votat favorablement durant la Comissió de Presidència, Drets de ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció.

Des de la secció sindical de Comissions Obreres a l’Ajuntament de Barcelona continuarem defensant i lluitant per aconseguir la conciliació familiar plena per tot el personal municipal.

Hits: 585

Interpretem que el RDL 10/2020 respecte al permís retribuït recuperable no és d’aplicació a l’Ajuntament de Barcelona.

30 març, 2020

 

En relació a les nombroses trucades i correus rebuts per consultar sobre l’aplicació del Real Decret Llei 10/2020 pel qual es regula un permís retribuït recuperable, des de la secció sindical hem contactat amb la Federació de Serveis a la Ciutadania de Catalunya i ens ha contestat que a dia d’avui, la interpretació que fa Comissions Obreres a Madrid és la següent:

 

Els funcionaris i funcionaries, i també les persones laborals que directament estan al servei de les administracions publiques estan exempts de l’aplicació del RDL 10/2020 del 29 de març.

Segons la interpretació que fa Comissions Obreres aquest RD no és d’aplicació en els Ajuntaments que van utilitzar en la seva argumentació el RDL 463/2020 de 14 de març.

 

De totes formes, estem pendents d’un informe que redactarà el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública que corrobori la interpretació que fem des de Comissions Obreres.

 

Continuarem informant!

Com sempre!

Hits: 144

El permís de paternitat no necessita autorització de l’empresa quant al seu gaudiment ni quant a les seves dates, tant en les setmanes obligatòries com en les setmanes lliures.

8 gener, 2020

El permís de paternitat no necessita autorització de l’empresa quant al seu gaudiment ni quant a les seves dates, tant en les setmanes obligatòries com en les setmanes lliures. Exactament igual que el permís de maternitat. Cal recordar que en realitat és una suspensió del contracte, per la qual cosa treballar durant el permís de paternitat és una falta molt greu de l’empresa i una falta greu del treballador, totes dues sancionades per Inspecció de Treball.

Només quan tots dos membres de la parella treballin per a la mateixa empresa, aquesta podrà limitar el seu exercici simultani (no podrà limitar l’exercici en si mateix) de les setmanes lliures per raons fundades i objectives, degudament motivades per escrit. És a dir, tots dos tindrien el permís exactament igual i alhora en les setmanes obligatòries, però, potser no alhora en les lliures i per descomptat mai reduint la durada total del permís de cap dels dos. A més l’empresa tindria la càrrega de la prova de les raons que al·leguessin en la seva negativa a l’exercici simultània, que hauria de ser per escrit.

Finalment, des de març del 2019 els pares tenen exactament la mateixa protecció contra acomiadament improcedent que les mares a causa de tenir un fill, aquesta protecció es va ampliar dotze mesos per a tots dos. És a dir, que l’acomiadament del pare a causa de tenir un fill i usar el permís de paternitat és igual de nul (readmissió obligatòria) que el de la mare en les mateixes circumstàncies.

 

L’Ajuntament de Barcelona fa aquesta regulació interna del permís de l’altre progenitor diferent de la mare biològica per naixement, guarda amb finalitats d’adopció, acolliment o adopció d’un fill o filla.

S’equipara al permís per naixement per a la mare biològica, excepte la possibilitat que l’altre progenitor pugui fer ús de la totalitat o de la part que resti d’aquest permís en el cas de mort.

El permís té una durada de setze setmanes, de les quals les sis setmanes immediates posteriors al fet causant seran en tot cas de descans obligatori i ininterrompudes; el seu gaudiment podrà ser a jornada completa o temps parcial, quan les necessitats del servei ho permetin i en els termes que reglamentàriament es determinin; i en els casos de part prematur i en aquells en què, per qualsevol altra causa, el nounat o nounada hagi de romandre hospitalitzat a continuació del part, aquest permís s’ampliarà en tants dies com el nounat o nounada es trobi hospitalitzat, amb un màxim de tretze setmanes addicionals.

El permís s’amplia en dues setmanes més en el supòsit de discapacitat del fill o filla i per cada fill o filla a partir del segon en els supòsits de part múltiple, però el seu gaudiment serà d’una setmana per a cadascun dels progenitors o progenitores.

En el cas que tots dos progenitors o progenitores treballin i transcorregudes les sis primeres setmanes de descans obligatori, el període de gaudiment d’aquest permís es pot portar a terme a voluntat d’aquells o aquelles, de manera interrompuda, i exercir-se des de l’acabament del descans obligatori posterior al part fins que el fill o filla compleixi dotze mesos. En el cas de gaudiment interromput, es requerirà, per a cada període de gaudiment, un preavís d’almenys quinze dies i es realitzarà per setmanes completes.

Cal tenir en compte que en el supòsit esmentat de gaudiment interromput de les deu setmanes posteriors al descans obligatori, l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) no farà efectiu l’abonament de la prestació d’aquests períodes fins que s’hagi esgotat el gaudiment d’aquests i mentre el mateix INSS no executi el desenvolupament informàtic necessari per a l’abonament.

Igual que per al permís d’adopció, guarda amb finalitats d’adopció , o acolliment, tant temporal com permanent, en el supòsit que es tracti d’un fill o filla més gran de 12 mesos, el gaudiment haurà de ser necessàriament ininterromput.

En el cas que s’opti pel gaudiment del present permís amb posterioritat a la setzena setmana del permís per naixement, si el progenitor o progenitora que gaudeix d’aquest últim permís hagués sol·licitat la compactació del permís per lactància d’un fill o filla de menys de 12 mesos en jornades completes de treball, serà a l’acabament del permís per lactància compactat que es donarà inici al còmput de les deu setmanes restants del permís del progenitor o progenitora diferent de la mare biològica.

Durant el gaudiment d’aquest permís es pot participar en els cursos de formació que convoqui l’Administració, però es condiciona al fet que hagi acabat el període de descans obligatori.

Documentació acreditativa

L’informe de maternitat emès pel metge o metgessa de capçalera de la Seguretat Social (dins el període de descans haurà d’estar sempre inclòs el dia del part).

 

Règim transitori d’aquest permís

La durada d’aquest permís s’incrementarà de manera progressiva segons s’especifica a continuació:

– A partir de l’1 d’abril de 2019

– La durada del permís és de vuit setmanes, dues de les quals són obligatòries, i s’han de gaudir ininterrompudes i immediatament posteriors al fet causant.

– A partir de l’1 de gener de 2020

– La durada del permís és de dotze setmanes, quatre de les quals són obligatòries, i s’han de gaudir ininterrompudes i immediatament posteriors al fet causant.

– A partir de l’1 de gener de 2021

– La durada del permís és de setze setmanes, sis de les quals són obligatòries, i s’han de gaudir ininterrompudes i immediatament posteriors al fet causant.

 

Hits: 9

INSTRUCCIÓ de regulació dels permisos i llicències.

2 setembre, 2019

L’entrada en vigor del nou Acord de condicions de treball comunes dels empleats/des públics de l’Ajuntament de Barcelona per al període 2017-2020, aprovat en la sessió del Consell Municipal de data 20 de juliol de 2018 i en vigor des del 21 de juliol, requereix una nova instrucció de regulació sobre els permisos i les llicències, excepte els permisos de reduccions de jornada que es regularan en una circular específica.

ÀMBIT D’APLICACIÓ

– Aquesta instrucció és d’aplicació al personal que presta serveis a l’Ajuntament de Barcelona, organismes autònoms i ens instrumentals adherits a l’Acord vigent. – No obstant l’anterior, per al personal de la Guàrdia Urbana, del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament, per al personal adscrit a centres docents i per aquell altre personal que per necessitats del servei sigui necessari, serà regulat mitjançant instrucció interna que tindrà caràcter supletori a aquesta i s’haurà de publicar.

  1. Criteris generals

1.1 Els permisos i les llicències es gaudiran previ avís i necessària justificació.

1.2 El fet causant ha d’estar inclòs en el període del permís, excepte en els permisos en què consti un termini de gaudiment específic.

1.3 En els permisos en què els dies de gaudiment siguin laborables i el fet causant es produeixi en un dia no laborable de l’empleat o empleada, el còmput del permís s’iniciarà el dia immediatament posterior que s’hagi de prestar servei.

1.4 Els dies del permís s’han de gaudir de manera consecutiva, excepte en els permisos en què consti un gaudiment específic.

1.5 Als efectes de permisos, incloent-hi el permís per matrimoni, la referència al o la cònjuge es fa extensiva a tots els supòsits de parelles de fet, amb independència de la seva orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, sempre que l’acte causant de la convivència s’acrediti mitjançant document oficial.

S’entén per document oficial l’acta de matrimoni, el certificat de registre de parelles de fet, el llibre de família en què consti el matrimoni o una acta notarial. Alternativament es poden presentar els certificats d’empadronament de la persona interessada i de la parella, de dos anys d’antiguitat mínima, o certificat de convivència vigent (d’un mes a la data del fet causant) del treballador o treballadora, juntament amb una declaració jurada de parella de fet (que s’annexa a aquesta circular), excepte per gaudir del permís per matrimoni que s’ha d’acreditar amb l’acta de matrimoni, el certificat de registre de parelles de fet, el llibre de família en què consti el matrimoni o una acta notarial.

1.6 Així mateix són també d’aplicació els permisos relacionats amb els fills i filles no comuns de noves parelles.

1.7 Es reconeix als efectes de permisos i llicències el vincle d’afinitat als padrastres i madrastres, sense que sigui extensiu a d’altres graus de parentiu vinculats a aquests. A aquest efecte és requisit aportar el certificat de matrimoni o de registre de parelles de fet que acrediti aquest vincle familiar.

1.8 Es prendrà com a referència el domicili de l’empleat o empleada que consta en el sistema informàtic de recursos humans.

1.9 Són familiars de primer grau de consanguinitat o afinitat: cònjuge, mares i pares, fills i filles, sogres i gendres/joves.

1.10 Són familiars fins al segon grau de consanguinitat o afinitat: germans/anes, cunyats/ades, avis/àvies i nets/netes.

1.11 El parentiu s’ha d’acreditar documentalment.

1.12 Només aquells permisos en què es declari expressament detreuen prima d’assistència.

1.13 L’Administració, en cas de dubte, pot requerir documentació complementària i denegar els permisos si hi ha causes motivades.

1.14 Per a períodes de serveis prestats inferiors a l’any, el càlcul dels dies festius previstos en els apartats 14 i 15 d’aquesta circular es farà proporcional de manera conjunta.

  1. Procediment de sol·licitud

Els personal ha de sol·licitar els permisos i les llicències mitjançant el formulari corresponent de l’aplicació Tràmits o aplicació que el substitueixi, o en els models normalitzats que estableixi el departament de recursos humans corresponent en defecte de l’aplicació esmentada o per a aquells col·lectius que no hi tinguin accés.

La sol·licitud s’ha de formalitzar amb una antelació mínima de 10 dies, excepte els dies de permís per assumptes personals regulats a l’apartat 14 i els dies de permís per compensació horària regulats a l’apartat 15 d’aquesta circular, que es podran sol·licitar fins al dia anterior a l’inici del permís.

En el cas d’urgència o quan la naturalesa del permís no permeti sol·licitar-lo amb antelació, s’ha de comunicar al o la cap de la dependència que s’ha produït el fet que dona dret al permís dins de les 24 hores següents. En aquests casos el permís podrà formalitzar-se el mateix dia de la incorporació al lloc de treball.

Hits: 643

Permís per naixement per a la mare biològica

2 setembre, 2019

[Vigència fins 31 de desembre de 2024]

Acord condicions 2021-2024. Permisos i llicències.

REGULACIÓ:

Permís per naixement per a la mare biològica

Durada del permís

El permís té una durada de setze setmanes, de les quals les sis setmanes immediates posteriors al part seran en tot cas de descans obligatori i ininterrompudes; en cas de mort de la mare, l’altre progenitor podrà fer ús de la totalitat o, si escau, de la part que resti de permís; el seu gaudiment podrà ser a jornada completa o temps parcial, quan les necessitats del servei ho permetin i en els termes que reglamentàriament es determinin; i en els casos de part prematur i en aquells en què, per qualsevol altra causa, el nounat o nounada hagi de romandre hospitalitzat a continuació del part, aquest permís s’ampliarà en tants dies com el nounat o nounada es trobi hospitalitzat, amb un màxim de tretze setmanes addicionals.

El permís s’amplia en dues setmanes més en el supòsit de discapacitat del fill o filla i per cada fill o filla a partir del segon en els supòsits de part múltiple, però el seu gaudiment serà d’una setmana per a cadascun dels progenitors o progenitores.

En el cas que tots dos progenitors o progenitores treballin i transcorregudes les sis primeres setmanes de descans obligatori, el període de gaudiment d’aquest permís es pot portar a terme a voluntat d’aquells o aquelles, de manera interrompuda, i exercir-se des de l’acabament del descans obligatori posterior al part fins que el fill o filla compleixi dotze mesos. En el cas de gaudiment interromput, es requerirà, per a cada període de gaudiment, un preavís d’almenys quinze dies i es realitzarà per setmanes completes.

Cal tenir en compte que en el supòsit esmentat de gaudiment interromput de les deu setmanes posteriors al descans obligatori, l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) no farà efectiu l’abonament de la prestació d’aquests períodes fins que s’hagi esgotat el gaudiment d’aquests i mentre el mateix INSS no executi el desenvolupament informàtic necessari per a l’abonament.

En el supòsit de mort del fill o filla, el període de durada del permís no es veurà reduït, llevat que, una vegada acabades les sis setmanes de descans obligatori, se sol·liciti la reincorporació al lloc de treball.

Durant el gaudiment d’aquest permís es pot participar en els cursos de formació que convoqui l’Administració, però es condiciona al fet que hagi acabat el període de descans obligatori.

Documentació acreditativa

L’informe de maternitat emès pel metge o metgessa de capçalera de la Seguretat Social (dins el període de descans haurà d’estar sempre inclòs el dia del part).

En cas de part prematur o que el nounat o nounada hagi quedat hospitalitzat, cal una justificació mèdica en què consti que el part és prematur o que el nounat o nounada ha quedat hospitalitzat a continuació del part i la data d’alta, que s’haurà de presentar a l’Institut Nacional de la Seguretat Social que indicarà la data d’acabament de la prestació.

En el cas de famílies monoparentals de les 16 setmanes s’amplia a 32 setmanes.



    • El Conveni de la VIDA
    • El Conveni de la VIDA
    • Comptem amb Tu

    Hits: 55

    Permís per cura de fill o filla menor afectat per càncer o una altra malaltia greu

    2 setembre, 2019

    [Vigència fins 31 de desembre de 2024]

    Acord condicions 2021-2024. Permisos i llicències.

    REGULACIÓ:

     

    Permís per cura de fill o filla menor afectat per càncer o una altra malaltia greu

    Durada del permís

    Es té dret a una reducció de la jornada de treball d’almenys la meitat de la durada d’aquella, percebent les retribucions íntegres, per a la cura del fill o filla menor d’edat afectat per càncer (tumors malignes, melanomes o carcinomes) o per qualsevol altra malaltia greu.

    Aquest permís es podrà concedir com a màxim fins que el o la menor compleixi els 18 anys.

    Criteris d’aplicació

    – En el supòsit de fill o filla menor d’edat afectat de càncer, es tindrà dret al permís durant el període d’hospitalització i durant el tractament continuat.

    – En el supòsit de malaltia greu, només s’hi tindrà dret durant el període d’hospitalització.

    – En els dos supòsits s’haurà d’acreditar que el o la menor necessita una cura directa, contínua i permanent del seu progenitor o progenitora.

    – Ambdós progenitors/ores, adoptants o acollidors/ores de caràcter permanent o preadoptiu han de treballar. Quan concorrin els dos progenitors/ores, adoptants o acollidors/ores de caràcter permanent o preadoptiu pel mateix subjecte i fet causant, el personal funcionari tindrà dret a la percepció de les retribucions íntegres durant el temps que duri la seva reducció de jornada sempre que l’altre progenitor/a, adoptant o acollidor/a de caràcter permanent o preadoptiu no cobri les retribucions íntegres en virtut d’aquest permís o com a beneficiari de la prestació establerta per aquest fi en el règim general de la Seguretat Social que li sigui aplicable. En cas contrari, només es tindrà dret a la reducció de la jornada, amb la consegüent reducció proporcional de retribucions.

    – Així mateix, en el cas que tots dos prestin serveis en el mateix òrgan o entitat, aquest podrà limitar el seu exercici simultani per raons fonamentades en el correcte funcionament del servei.

    – En el cas de fills o filles amb malaltia greu, el permís s’atorgarà des de l’inici de l’hospitalització i fins a la data d’alta hospitalària, que s’acreditarà amb el corresponent informe del servei públic de salut.

    – En els casos de fills o filles amb càncer, s’atorgarà inicialment per un màxim de tres mesos (llevat que a l’informe mèdic consti un període inferior) i la persona beneficiària és responsable d’actualitzar mensualment mitjançant informe mèdic del servei públic de salut la necessitat de la continuïtat de l’atenció directa, permanent i contínua del fill o filla.

    – No és possible acumular la reducció en jornades completes.

    Documentació acreditativa

    – Certificat del servei públic de salut (segons model adjunt a aquesta circular).

    – Declaració jurada que asseguri que l’altre progenitor o progenitora treballa i que no gaudeix d’aquest permís.

    – En el supòsit que l’altre progenitor o progenitora gaudeixi d’aquest permís, la persona interessada haurà d’aportar certificació de si percep les retribucions íntegres o proporcionals.



      • El Conveni de la VIDA
      • Comptem amb Tu
      • El Conveni de la VIDA

      Hits: 352

      Per assumptes personals sense justificació

      2 setembre, 2019

      [Vigència fins 31 de desembre de 2024]

      Acord condicions 2021-2024. Permisos i llicències.

      REGULACIÓ:

       

      Per assumptes personals sense justificació

      Durada del permís

      Per assumptes personals sense justificació, sis dies. El nombre d’aquests dies serà proporcional al temps treballat anualment, i el seu gaudiment està supeditat a les necessitats del servei.

      El límit de gaudiment màxim d’aquests dies serà fins al 15 de gener de l’any següent.

      Pel que fa als torns de lliurança per Nadal i Setmana Santa, s’arbitrarà mitjançant instrucció la seva regulació, i es podran utilitzar per al seu gaudiment els dies d’assumptes personals, els dies de lliure disposició de les vacances d’estiu, els dies addicionals de compensació horària i la resta de dies addicionals de què es disposi.

      A més, es té dret al gaudiment de dos dies addicionals de dies d’assumptes personals en complir el sisè trienni amb un increment d’un dia addicional per cada trienni que s’acompleixi a partir del vuitè.

      Criteris d’aplicació

      En el cas de baixa (per malaltia, accident, maternitat o paternitat) que impossibiliti el gaudiment d’aquests dies en l’any en curs, es consideraran prescrits.

      En el cas del personal adscrit a centres docents, s’adaptarà a les instruccions d’inici de curs; i les condicions de gaudiment d’aquest permís s’adaptaran a les especificitats de GUB i SPEIS.

       

      Hits: 193

      Fitxa sindical: Permisos de les persones progenitores

      11 juny, 2019

      La Federació de Serveis a la Ciutadania publica una nova fitxa sindical que recull els permisos de les persones progenitores adaptada a la nova normativa.

       

       

       

      28 Maig, 2019

      Hits: 49

      Permís de paternitat de 8 fins a les 16 setmanes.

      2 abril, 2019

       

      PERMÍS DE PATERNITAT DE 8 FINS A LES 16 SETMANES

      CCOO INFORMA!!!

      El govern espanyol va aprovar el Reial Decret Llei 6/2019 de mesures urgents per garantir la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes en el treball estableix que a partir d’1 d’abril 2019 s’aplicarà de forma progressiva l’augment del permís de paternitat fins a arribar a les 16 setmanes.

      L’objectiu és que el 2021 els pares arribin també a les 16 setmanes de permís, el que ara gaudeixen les mares. L’augment serà progressiu: aquest any s’apujarà el permís de paternitat fins a les 8 setmanes i el 2020 fins a les 12. D’aquí a tres anys s’arribarà a les 16 setmanes.

      Tenint en compte que el mateix Reial Decret 6/2019 estableix un període de gaudiment forçós immediatament després del naixement, volem aclarir amb l’administració la nova situació envers el permís per naixement de fill que gaudim fins ara, així com la setmana addicional que dona l’Ajuntament de Barcelona com a permís de paternitat.

      NO VOLEM PERDRE CAP DRET

      VOLEM CONTINUAR GAUDINT AQUESTS DRETS

      Hits: 0

      Permís de l’altre progenitor diferent de la mare biològica per naixement, guarda amb finalitats d’adopció, acolliment o adopció d’un fill o filla

      2 abril, 2019

       

      REGULACIÓ:

       

      Permís de l’altre progenitor diferent de la mare biològica per naixement, guarda amb finalitats d’adopció, acolliment o adopció d’un fill o filla

      Aquest permís substitueix el permís de paternitat.

      S’equipara al permís per naixement per a la mare biològica, excepte la possibilitat que l’altre progenitor pugui fer ús de la totalitat o de la part que resti d’aquest permís en el cas de mort.

      El permís té una durada de setze setmanes, de les quals les sis setmanes immediates posteriors al fet causant seran en tot cas de descans obligatori i ininterrompudes; el seu gaudiment podrà ser a jornada completa o temps parcial, quan les necessitats del servei ho permetin i en els termes que reglamentàriament es determinin; i en els casos de part prematur i en aquells en què, per qualsevol altra causa, el nounat o nounada hagi de romandre hospitalitzat a continuació del part, aquest permís s’ampliarà en tants dies com el nounat o nounada es trobi hospitalitzat, amb un màxim de tretze setmanes addicionals.

      El permís s’amplia en dues setmanes més en el supòsit de discapacitat del fill o filla i per cada fill o filla a partir del segon en els supòsits de part múltiple, però el seu gaudiment serà d’una setmana per a cadascun dels progenitors o progenitores.

      En el cas que tots dos progenitors o progenitores treballin i transcorregudes les sis primeres setmanes de descans obligatori, el període de gaudiment d’aquest permís es pot portar a terme a voluntat d’aquells o aquelles, de manera interrompuda, i exercir-se des de l’acabament del descans obligatori posterior al part fins que el fill o filla compleixi dotze mesos. En el cas de gaudiment interromput, es requerirà, per a cada període de gaudiment, un preavís d’almenys quinze dies i es realitzarà per setmanes completes.

      Cal tenir en compte que en el supòsit esmentat de gaudiment interromput de les deu setmanes posteriors al descans obligatori, l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) no farà efectiu l’abonament de la prestació d’aquests períodes fins que s’hagi esgotat el gaudiment d’aquests i mentre el mateix INSS no executi el desenvolupament informàtic necessari per a l’abonament.

      Igual que per al permís d’adopció, guarda amb finalitats d’adopció , o acolliment, tant temporal com permanent, en el supòsit que es tracti d’un fill o filla més gran de 12 mesos, el gaudiment haurà de ser necessàriament ininterromput.

      En el cas que s’opti pel gaudiment del present permís amb posterioritat a la setzena setmana del permís per naixement, si el progenitor o progenitora que gaudeix d’aquest últim permís hagués sol·licitat la compactació del permís per lactància d’un fill o filla de menys de 12 mesos en jornades completes de treball, serà a l’acabament del permís per lactància compactat que es donarà inici al còmput de les deu setmanes restants del permís del progenitor o progenitora diferent de la mare biològica.

      Durant el gaudiment d’aquest permís es pot participar en els cursos de formació que convoqui l’Administració, però es condiciona al fet que hagi acabat el període de descans obligatori.

       

      Documentació acreditativa

      L’informe de maternitat emès pel metge o metgessa de capçalera de la Seguretat Social (dins el període de descans haurà d’estar sempre inclòs el dia del part).

       

      Règim transitori d’aquest permís

      La durada d’aquest permís s’incrementarà de manera progressiva segons s’especifica a continuació:

      – A partir de l’1 d’abril de 2019

      – La durada del permís és de vuit setmanes, dues de les quals són obligatòries, i s’han de gaudir ininterrompudes i immediatament posteriors al fet causant.

      – A partir de l’1 de gener de 2020

      – La durada del permís és de dotze setmanes, quatre de les quals són obligatòries, i s’han de gaudir ininterrompudes i immediatament posteriors al fet causant.

      – A partir de l’1 de gener de 2021

      – La durada del permís és de setze setmanes, sis de les quals són obligatòries, i s’han de gaudir ininterrompudes i immediatament posteriors al fet causant.

      Hits: 4

      Excedències

      12 setembre, 2017

      [Vigència fins 31 de desembre de 2020]

      ANNEX 3 Acord condicions 2017-2020

      CONDICIONS ESPECÍFIQUES DEL PERSONAL LABORAL

      Article 7

      Excedències

      Sens perjudici del que es disposa en els articles 45 a 48 de l’Estatut dels Treballadors, i de les disposicions regulades en aquest pacte de caràcter comú als empleats de l’Ajuntament de Barcelona respecte dels supòsits de suspensió per maternitat, adopció i acolliment, tant preadoptiu com permanent o simple i paternitat, el personal laboral té dret a la suspensió del contracte en els supòsits següents:

      Hits: 966

      Vacances d’estiu

      31 agost, 2017

      [Vigència fins 31 de desembre de 2024]

      Acord condicions 2021-2024

      Vacances

       

       

      14.1. Durada

      Les vacances anuals retribuïdes són d’un mes de durada per cada any complert de servei, amb una garantia de 22 dies hàbils, o la part proporcional que correspongui quan el temps realment treballat és inferior a l’any. A aquests efectes els dissabtes es consideren inhàbils, sense perjudici de les adaptacions que es puguin produir pels horaris especials.

      En el supòsits d’haver completat els anys d’antiguitat en l’administració que consten a continuació es tindrà dret al gaudiment dels següents dies addicionals de vacances anuals:

       

      • Deu anys de servei: 1 dia
      • Quinze anys de servei: 2 dies
      • Vint anys de servei: 3 dies
      • Vint-i-cinc anys de servei: 4 dies

       

      El còmput total dels dies de vacances anuals i els addicionals de vacances s’hauran de gaudir en fraccions mínimes de 7 dies naturals consecutius. Malgrat això, del total d’aquests dies es podran sol·licitar fins a 7 dies de lliure disposició d’acord amb les necessitats del servei. Pel càlcul d’aquests dies addicionals de vacances és computarà l’antiguitat el 31 de desembre de cada any. El gaudiment d’aquests dies addicionals de vacances tindrà efectes a partir de la ratificació d’aquest acord per part del Ple municipal.

       

      Les vacances es gaudeixen, amb caràcter general i d’acord amb les necessitats del servei durant els mesos de juliol a setembre, preferentment els mesos de juliol i agost.

      Aquesta regulació s’adaptarà en el cas de Guàrdia Urbana i SPEIS i personal adscrit a centres docents.

      Es podrà autoritzar, prèvia petició del personal, el gaudiment de les vacances en altres períodes, d’acord amb les necessitats del servei.

       

      Es podrà autoritzar el gaudiment de les vacances en períodes fraccionats, cadascuna de les diferents fraccions ha de ser com a mínim de set dies naturals amb una garantia 22 dies hàbils de vacances a l’any. Aquesta modalitat de gaudiment requereix la prestació del servei durant l’any complert. En aquest cas el període mínim de prestació efectiva de servei entre fraccions és d’una setmana.

      Aquesta regulació s’adaptarà en el cas de Guàrdia Urbana i SPEIS amb cicles de treball específics. Les vacances del personal adscrit a centres docents s’adaptaran a les instruccions d’inici de curs.

       

      Per a la correcta planificació de les vacances aquestes s’aprovaran, en el seu cas prèvia sol·licitud dels interessats, amb una antelació de tres mesos previs al període general de gaudiment.

       

      Els dies de vacances, els dies addicionals de lliure disposició, els derivats dels permisos per conciliació de la vida personal, familiar i laboral, i els dies d’assumptes personals es poden acumular sempre que ho permetin les raons de servei.

      Quan es prevegi el tancament de les instal·lacions degut a la inactivitat estacional derivat del model de prestació de serveis, de determinats serveis públics, els períodes de gaudiment de les vacances coincidiran amb la franja fixa del tancament.

       

      14.2 Incidència de raons de servei especials

      En els casos en què pel tipus de servei públic els períodes de vacances s’hagin de distribuir de manera motivada fora del període comprès entre l’1 de juliol i el 30 de setembre, per indicació expressa dels responsables dels serveis i tant si l’afectació és de caràcter individual com si és de caràcter col·lectiu d’acord amb la planificació dels torns de vacances, el personal afectat gaudirà d’un dia addicional de vacances per cada fracció de 15 dies naturals realitzats fora d’aquests mesos. No s’aplicarà aquest increment si les vacances es gaudeixen fora del període habitual a petició pròpia.

       

       

      14.3.Interrupció de les vacances

      Si les situacions de permís de maternitat, paternitat, incapacitat temporal, risc durant la lactància o risc durant l’embaràs impedeixen iniciar el gaudiment de les vacances dins de l’any natural al qual corresponguin, o si una vegada iniciat el període de vacances sobrevé una de les situacions esmentades, el període de vacances es pot gaudir encara que hagi acabat l’any natural a què corresponguin i sempre que no hagin transcorregut més de divuit mesos a partir del final de l’any en què s’hagin originat.

       

      Si durant el gaudiment del període de vacances autoritzat sobrevingués un permís per defunció d’un familiar de primer grau de consanguinitat o afinitat el període vacances quedarà interromput pel gaudiment d’aquest permís, reiniciant el període de vacances tot seguit.

       

      Hits: 87

      Condicions de dedicació: la jornada i l’horari.

      10 juliol, 2017

      [Vigència fins 31 de desembre de 2020]

      ANNEX 3 Acord condicions 2017-2020. CONDICIONS DE DEDICACIO

      Hits: 129

      L’HORARI EN APLICACIO DE L’ACORD DE CONDICIONS DE TREBALL COMUNES DELS EMPLEATS PUBLICS DE L’AJUNTAMENT DE BARCELONA

      7 juliol, 2017

      En data 29 d’abril  es va subscriure l’Acord de Condicions de Treball comunes dels empleats públics de l’Ajuntament de Barcelona per al període 2008-2011, el qual va ser aprovat en la sessió del Consell Municipal de data 29 maig de 2009.

       

      Aquesta Gerència considera necessari informar sobre el criteri general a seguir en l’aplicació de l’article 13 de l’Acord.

       

       

      1.- Horari Comú amb jornada ordinària (37,5 hores setmanals)

       

      L’horari comú afecta als centres i col·lectius de caràcter administratiu i aquells altres que, sense aquest caràcter, puguin assimilar-s’hi genèricament a aquests efectes.

       

      El personal amb horari comú complirà la seva dedicació de dilluns a divendres en horari de matí i dues tardes a la setmana.

       

      En horari de matí a raó d’un mínim de 5 hores de treball efectiu mitjançant la permanència obligada de 9 a 14 hores i dues tardes, a raó d’un mínim de dues hores de treball efectiu cadascuna d’elles. Les flexibilitats en les entrades i sortides als matins i a les tardes són les que s’especifiquen a continuació:

       

       

      MATI
       

      Permanència Obligada:  09:00 a 14:00

       

      Flexibilitat:   Entrada 08:00 a 09:00    Sortida 14:00 a 15:30

       

       

      TARDA
       

      Permanència Obligada: 2 hores mínim.

       

      Flexibilitat:   Entrada  15:00 a 16:30   Sortida 17:00 a 20:00

       

       

       

       

      Entre la jornada de matí i la de tarda hi haurà una interrupció mínima de 30 minuts que en cap cas computarà com a treball efectiu, i que ha de quedar reflectida en els rellotges o fulls de control horari.

       

      Als efectes del compliment dels períodes de tardes, cada dependència establirà els corresponents dies de prestació,  garantint, en aquells centres d’obertura continuada al públic i en aquells altres en què es consideri necessària, la cobertura permanent del servei totes les tardes, mitjançant els pertinents sistemes de repartiment i distribució en dues tardes setmanals.

       

      Els dies festius, permisos, llicències, i qualsevol incidència diària, computaran amb un descompte de 7,5 hores de mitjana per dia.

       

       

      2.- Horari de Jornada Simplificada (32,5 hores setmanals)

       

      El personal d’horari amb jornada simplificada complirà la seva dedicació de dilluns a divendres en horari de matí, mitjançant la permanència obligada de 9 a 14 hores amb la flexibilitat a l’entrada i a la sortida següent:

       

      MATI
       

      Permanència Obligada:  09:00 a 14:00

       

      Flexibilitat:   Entrada 08:00 a 09:00    Sortida 14:00 a 15:30

       

       

       

       

       

       

       

       

       

      Aquest horari és aplicable al personal amb reducció de jornada per conciliació de 32,5 hores setmanals.

       

      Els dies festius, permisos, llicències, i qualsevol incidència diària, computaran amb un descompte de 6,5 hores de mitjana per dia.

       

       

      3.- Condicions comunes.

       

      Tant en l’horari comú de jornada ordinària com en l’horari de jornada simplificada, el còmput horari serà setmanal.

       

      El personal subjecte a aquests horaris gaudirà de tots els dissabtes com a dies vacants i així mateix de tots els dies declarats festius al calendari laboral vigent per a cada any a la ciutat de Barcelona.

       

       

      4.- Horari d’Estiu.

       

      Entre el període comprès entre el 24 de juny i el 24 de setembre es reconeix un règim especial de reducció de jornada per al personal amb jornada ordinària i horari comú i pel personal amb jornada simplificada.

       

      La reducció de jornada d’horari d’estiu no és d’aplicació al personal amb jornada de plena dedicació, ni al personal amb jornades inferiors a 32 hores i 30 minuts, que no siguin derivats de conciliació familiar.

       

      • Horari Comú de jornada ordinària

       

      Comportarà la prestació de servei continuat de 7 hores entre les 8 i les 15 hores, amb flexibilitat d’entrada de 08:00 a 08:30 hores i de sortida de 15:00 a 15:30 hores.

       

      • Horari de Jornada Simplificada

       

      Comportarà la prestació de servei continuat de 6 hores que es realitzarà entre les 08:00 i les 15:00 hores, amb flexibilitat de 08:00 a 09:00 hores i de 14:00 a 15:00 hores.

       

      4.3.Compensació per no gaudir de l’horari d’estiu per necessitats específiques del servei

       

      El personal amb jornada ordinària amb horari comú o horari especial, que per raons específiques  del servei no pugui acollir-se a l’indicat horari d’estiu, gaudirà a canvi, com a fórmula alternativa, de l’assignació compensatòria de tres dies de lliure disposició.

       

      El cap immediat de l’empleat/da haurà de justificar per escrit o mitjançant l’aplicatiu “Tràmits”, les raons específiques del servei que impedeixen el gaudiment de l’horari d’estiu del seu personal.

       

      El personal amb jornada simplificada i amb jornades reduïdes per conciliació familiar no gaudiran d’aquesta assignació compensatòria.

       

       

       

       

       

       

      5.- Règim general de compliment horari

       

      5.1.Marges de tolerància

       

      Els marges de tolerància a l’hora d’entrada seran de cinc minuts diaris, llevat de quatre vegades al mes, com a màxim, en què es tolerarà un incompliment de jornada de fins a 15 minuts.

       

      Al personal amb horari comú de jornada ordinària, se li computarà el marge d’incompliment a partir de les 9 hores, o bé a partir de les 16:30 hores si es produeix a la tarda, però només en una de les entrades diàries. Durant l’horari d’estiu aquest marge d’incompliment es computarà a partir de les 08:30 hores.

       

      Al personal amb horari de jornada simplificada, se li computarà el marge de tolerància a partir de les 9 hores, també a l’horari d’estiu.

       

      • Règim 20 hores trimestrals per afers propis.

       

      1. Aquestes hores tenen caràcter recuperable i la seva utilització es farà de comú acord amb la prefectura immediata, tenint en compte les necessitats del servei i en fraccions mínimes d’una hora diària i màximes de cinc.

       

      La recuperació es realitzarà abans que finalitzin els dos mesos següents al mes en què han estat utilitzades, de comú acord amb la prefectura i en fraccions mínimes de 30 minuts.

       

      1. La recuperació d’aquestes hores no es podrà realitzar dins l’ interval de migdia previst per dinar.

       

      Si  s’excedeix del còmput de les 20 hores trimestrals, no es recuperessin o no es fes en el termini dels dos mesos següents al mes en què han estat utilitzades, es procedirà a efectuar el  descompte de  la prima d’assistència i puntualitat segons el percentatge establert pel concepte d’assistència (50%) de l’últim mes del trimestre. En el supòsit què no es recuperessin,  també es procedirà a efectuar el descompte proporcional per les hores no treballades. Només per raons del servei o altres circumstàncies excepcionals s’autoritzarà la recuperació fora dels terminis establerts.

       

      L’incompliment de l’establert en els apartats anteriors donarà lloc a l’adopció de les corresponents  mesures disciplinàries.

       

       

       

      5.3.Règim especial 60 hores per motius de conciliació familiar

       

      1. Podran gaudir d’aquest règim els empleats/des pares/mares de menors de 12 anys, amb fills amb discapacitat psíquica, física o sensorial i per als empleats/des que convisquin amb cònjuge, pare o mare incapaç i que igualment requereixi assistència especial.

       

      1. En el supòsit de conviure amb cònjuge, pare o mare incapaç que requereixi assistència especial només es tindrà dret en el cas que el cònjuge treballi.

       

      1. Per a tots els supòsits si ambdós presten serveis a l’Ajuntament o Entitats Municipals, només en gaudirà un d’ells.

       

      1. Aquestes hores tenen caràcter recuperable i la seva utilització es farà en fraccions mínimes de trenta minuts i màximes de cinc.

       

      1. La recuperació es realitzarà abans que finalitzin els dos mesos següents al mes en què han estat utilitzades, de comú acord amb la prefectura i en fraccions mínimes de trenta minuts. Es podrà realitzar la recuperació en l’interval de migdia previst per dinar.

       

      1. Els empleats/des que vulguin gaudir d’aquest règim especial ho posaran en coneixement prèviament a l’immediat superior a fi i efecte de programar la forma i els horaris habituals de recuperació.

       

      1. La recuperació d’aquestes hores es podrà compensar amb els 8 dies per assumptes personals, així com amb la resta de dies addicionals que tingui en aquell any l’empleat/da.

       

      Si s’excedeix del còmput de les 60 hores trimestrals, no es recuperen o no es fa en el termini dels dos mesos següents al mes en que han estat utilitzades , es procedirà a descomptar de la prima d’assistència i puntualitat el percentatge establert pel concepte d’assistència (50%) de l’últim mes del trimestre. En el supòsit que no es recuperessin també es procedirà a efectuar el descompte proporcional per les hores no treballades. Només per raons del servei o altres circumstàncies excepcionals s’autoritzarà la recuperació fora dels terminis establerts.

       

      L’incompliment de l’establert en els apartats anteriors donarà lloc a l’adopció de les corresponents s mesures disciplinàries.

       

      Tenint en compte que aquest règim especial d’hores abans es reconeixia als pares/mares amb fills menors de 10 anys, els empleats que vulguin ampliar el règim especial de 60 hores de conveni per fills menors de 12 anys ho poden tornar a sol·licitar mitjançat l’aplicatiu de “Tràmits” (o el mecanisme habitual de sol·licitud per aquell personal que no té accés al esmentat aplicatiu) sense necessitat de tornar a presentar la documentació acreditativa.

       

      Els empleats que ho sol·licitin per primera vegada hauran d’aportar al seu departament de personal la següent documentació:

       

      • Fills/es menors de 12 anys: fotocòpia del llibre de família on consti el sol·licitant i el fill/a.
      • Fills/es amb discapacitat que requereixin assistència especial: fotocòpia del llibre de família on consti el sol·licitant i el fill/a, i fotocòpia de l’acreditació de la incapacitat.
      • Cònjuge, pare o mare incapaç que requereixin assistència especial: certificació de convivència (padró municipal) i certificació mèdica que acrediti la incapacitat.
      • Declaració jurada conforme el cònjuge treballa i que no és empleat/da de l’Ajuntament ni organismes públics adherits a l’Acord.

       

      La referència al cònjuge es fa extensiva a tots els supòsits de parelles de fet, amb independència de la seva orientació sexual.

       

      El Departament de Personal respectiu comunicarà a l’interessat/a la resolució corresponent.

       

       

      6.- Visita mèdica de l’empleat/da

       

      La visita mèdica del propi empleat/da pel temps indispensable es considera motiu justificat d’absència amb la corresponent justificació.

       

      Caldrà presentar l’acreditació expedida pel metge, tant si és privat com si és de la Seguretat Social o del PAMEM.

       

      La corresponent documentació justificarà l’absència a la feina durant el temps indispensable de la visita o si fos necessari el descans durant el mateix dia de la visita sempre que així consti expressament.  Si el descans s’hagués d’allargar més enllà d’aquest dia, s’haurà de presentar el corresponent imprès per incapacitat temporal per malaltia comuna o accident no laboral, emès pel metge de capçalera de la Seguretat Social o PAMEM.

       

       

      7.- Condicions específiques de flexibilitat.

       

      7.1. Podran gaudir de fins a dues hores de flexibilitat horària diària els empleats/des amb fills/es amb discapacitat psíquica, física o sensorial, que li permeti conciliar els horaris dels centres d’educació especial o altres centres on el fill o filla discapacitada rebi atenció amb els horaris dels propis llocs de treball, tenint en compte la situació del domicili familiar. La recuperació s’haurà de realitzar el mateix dia.

       

      El gaudiment d’aquest marge de flexibilitat horària no es podrà acumular als altres règims de flexibilitat, ni al règim especial de 60 hores trimestrals recuperables, per tant l’afectat haurà d’optar per un o altre sistema de flexibilitat o de recuperació.

       

      Documentació a aportar:

       

      • Còpia Resolució de l’ICASS (si l’empleat/da percep l’ajuda per discapacitats prevista en l’article 30 de l’acord, no cal que ho aporti)
      • Certificació del centre on constin els horaris d’entrada i sortida.

       

      7.2. El personal víctima de violència de gènere tindrà dret a la reordenació del temps de treball mitjançant l’adaptació horària de l’aplicació de l’horari flexible i d’altres formes d’ordenació del temps de treball, que es valoraran atenent a les circumstàncies de cada cas.

       

      Documentació a aportar:

       

      • Ordre de protecció judicial o l’informe del Ministeri Fiscal que indiqui l’existència d’indicis que l’empleada es víctima de violència de gènere en tant es dicta l’orde de protecció.

       

       

      8.-Control horari

       

      8.1.-Tot el personal, inclòs en l’àmbit d’aplicació de l’Acord té l’obligació de reflectir en els rellotges o fulls de control horari,  l’entrada i sortida tant al matí com a la tarda, si és el cas, així com la interrupció entre la jornada del matí i tarda.

       

      El personal disposa, durant la seva jornada de treball, d’una interrupció de 30 minuts, computables com a treball efectiu. La interrupció es gaudeix, d’acord amb les necessitats del servei, amb caràcter general durant l’horari de permanència obligada. La interrupció ha de quedar reflectida en els corresponents controls d’entrades i sortides. El personal que treballi amb un horari que impliqui la prestació de 5 hores i 30 minuts o més hores en torn de tarda disposarà d’una interrupció de 30 minuts, computables com a treball efectiu, així com el personal que realitzi nits.

       

      El no compliment d’aquesta obligació podrà tenir conseqüències administratives i/o disciplinàries.

       

      Els comandaments de les diferents unitats i dependències són responsables directes del control del compliment de la jornada i l’horari dels empleats que en depenen, i  estan obligats a posar en coneixement dels departaments de personal respectius dels incompliments dels que tinguin coneixement.

       

       

      Hits: 85

      • Go to page 1
      • Go to page 2
      • Go to page 3
      • Go to Next Page »

      Footer

      CCOO

      Catalunya

      Federació Serveis Ciutadania

      Administració Local

      FORMACIÓ

      Formar·te

      Fundació Paco Puerto

      Formació policial

      COMPARTEIX

      Gràcies per visitar-nos!

      • 526.634
      • 219.771
      Política de privacitat Política de cookies

      COMISSIONS OBRERES

      Secció sindical CCOO a l'Ajuntament de Barcelona, All Rights Reserved

      Garantim la teva privacitat
      Este sitio web utilitza cookies para mejorar su experiencia. Si continua navegando, consideramos que Acepta - Accepta su uso. Más información

      Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la teva experiència. Si continues navegant, considerem que Acepta - Accepta el seu ús. Más información
      Privacy & Cookies Policy

      Privacy Overview

      This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
      Necessary
      Always Enabled

      Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

      Non-necessary

      Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.