VOLEM MESURES DE CONCILIACIÓ A L’AJUNTAMENT DE BARCELONA … JA!

Conciliació familiar a l'Ajuntament de Barcelona ... JA!
Les mares i pares que treballem a l’Ajuntament de Barcelona neccessitem conciliar la nostra jornada laboral SEMPRE!

VOLEM MESURES DE CONCILIACIÓ REALS JA!

 

DENUNCIEM que no s’està complint el decàleg publicat per l’Ajuntament de Barcelona el passat 22 de Maig en matèria de conciliació i compatibilització de la vida familiar amb la professional.

Estem rebent multitud de queixes de treballadors i treballadores que donat que els centres educatius o de cures estan tancats els hi es impossible anar a treballar presencialment i l’Ajuntament de Barcelona els obliga a fer-ho tot i que les seves tasques es puguin fer a distància.

NO ENTENEM com una Administració com la nostra, tan procliu a afavorir la conciliació familiar no ha seguit l’exemple de la Generalitat o la Diputació de Barcelona, que a través de declaracions responsables o fins i tot permisos retribuïts si que estan fent aquest esforç, com a mínim fins que els centres educatius i/o els de cures estiguin oberts.

DEMANEM que l’Ajuntament s’ho repensi i afavoreixi de veritat la conciliació familiar de la seva plantilla, no només de cara a la seva imatge pública.

Aprofitem per demanar també que ens aclareixin quina és la comunicació que estan fent amb els treballadors/es sobre els torns de vacances, l’Acord de Condicions posa ben clar que les vacances seran preferentment a juliol i agost, NO OBLIGATORIAMENT!

Per acabar volem dir que trobem una molt bona iniciativa per part de l’Ajuntament haver confeccionat mascaretes reutilitzables però advertim:

Aquestes mascaretes no compleixen la normativa de salut laboral per considerar-se Equips de Protecció Individual, per tant, l’Ajuntament no els pot repartir a la plantilla municipal com a tal.

 

 

Impactos: 166