Teletreballa sense riscos!

 

Teletreballa sense riscos!

 

El teletreball és una modalitat d’organització del treball que l’Acord marc Europeu defineix com a “activitat professional remunerada que fins i tot sent possible realitzar-la en el centre de treball, es realitza fora del centre de manera regular i requereix l’ús de tecnologies d’informació i comunicació”.

En definitiva, es tracta d’assimilar la presència virtual a la presència física i consegüentment, es troba igualment emparada per la normativa laboral i més en concret per la Llei 31/1995, de 8 de novembre de Prevenció de Riscos Laborals i la seva normativa de desenvolupament.

L’empresari, en el seu deure de vetllar per la seguretat i la salut dels treballadors i treballadores – també si teletreballes – ha d’avaluar tots els riscos del lloc inclosos els de tipus psicosocial (exigències psicològiques, doble presència, suport social, reforç, conflicte de rol…).

Per a això, podria tenir accés al lloc del teletreball (sempre circumscrit a la zona habilitada per a prestar els teus serveis), però sempre dins dels límits de la legislació i convenis col·lectius nacionals, tot això sense perjudici del dret constitucional a la inviolabilitat del domicili. L’accés per tant, hauria de ser notificat amb anterioritat i estaria subjecte al teu consentiment previ.

Com a persona teletreballadora pots exercir el teu dret a sol·licitar la visita d’Inspecció de Treball, els i les nostres delegades de prevenció de riscos estan a la teva disposició per resoldre qualsevol dubte.

 

Guies per teletreballar sense riscos:

 

 


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs tota la informació sindical que t'interessa.

Rebràs 1 correu setmanal amb tota l'actualitat sindical.

Impactos: 357