RESUM DE L’ASSEMBLEA DEL PASSAT 10 DE MAIG SOBRE JUBILACIONS

RESUM DE L’ASSEMBLEA DEL PASSAT 10 DE MAIG

SOBRE JUBILACIONS

 

Un dels motius de l’assemblea era demostrar a RRHH l’interès de la plantilla al respecte.

Amb  una assistència important de treballadores i treballadors de l’ Ajuntament de Barcelona i els Ens Municipals adherits al Conveni Marc, es va iniciar l’ assemblea a l’hora prevista.

En primer lloc es va informar als i les assistentes, que tal i com recull l’últim conveni s’ha creat la Comissió Tècnica per la valoració de la viabilitat de les condicions d’aplicació de la jubilació parcial i incentivada.

Abans de la primera reunió d’aquesta Comissió Tècnica, Comissions Obreres ha optat per convocar aquesta Assemblea per informar de l’estudi tècnic previ realitzat fins al moment i escoltar a la plantilla, així com explicar les possibles sortides.

Com ja sabeu, vam posar en marxa una bústia de correu oberta on tothom podia enviar de forma individual les seves consultes i propostes. Però, es va valorar la necessitat de fer un acte presencial i veure’ns totes i tots les cares i parlar de tu a tu, per això, també hem convocat l’assemblea.

Durant l’assemblea s’ha donat la informació tècnica de l’àmbit legal en que ens movem, s’ha explicat del que podem fer en el nostre àmbit i el que correspon a l’àmbit estatal i de reforma de les lleis ( adjuntem full que vam repartir a l’assemblea en aquest sentit).

També s’han facilitat dades de la piràmide d’edat del nostre personal i la previsió de l’evolució de la mateixa en aplicació de la llei actual que va endurint les condicions de jubilació de totes les treballadores i treballadors, tocant sostre al 2027.

S’ha informat que estem encara en procés d’estudi jurídic de com poder facilitar al màxim, dins de l’actual llei, les jubilacions parcials del personal laboral i anticipades del personal funcionari.

Es va debatre sobre viduïtat i jubilació, discapacitat i jubilació, com afecten les excedències, els convenis especials i privats de cotització a la Seguretat Social individuals i/o col·lectius per tal de poder mantenir la quantia de la pensió i no perdre una part important de la mateixa o minimitzar les pèrdues,…

Es van prendre alguns altres acords com:

  • Fer un manifest i iniciar una recollida de signatures per enviar-les a RRHH i als partits polítics municipals.
  • Fer públic l’estudi sobre la piràmide d’edat, la seva evolució i la necessitat de relleu generacional.
  • Reivindicar, pel personal de l’administració pública, l’aplicació dels avantatges que s’apliquen a les grans empreses privades i la banca. Fins i tot, proposant una modificació de la llei actual.
  • Començar a sol·licitar la jubilació parcial per part dels laborals quan faltin 4 mesos per al “fet causal” ( us farem arribar a les interessades i interessats la informació i documentació necessària per poder-ho fer) encara que l’Ajuntament ens negui el dret per manca d’acord en el contracte de relleu.
  • Demanar que s’informi a tothom dels tràmits, de les diferents possibilitats i les seves conseqüències, drets i deures, de forma específica, professional, personalitzada, adequada i amb respecte a la feina feta i dedicació en moments difícils de molt canvis, entre ells el de la transició d’una administració franquista a una de democràtica.
  • Compromís de Comissions Obreres d’impulsar tots aquests acords i de proposar-los a la resta de sindicats.

 

Per últim, us continuarem informant per correu electrònic de qualsevol novetat i també us farem arribar fulls informatius monogràfics.

 

Descarregar document resum legislació aplicable.

 

 Barcelona, 13 de maig de 2019

 

COMISSIONS OBRERES

CONTINUEM AQUESTA LLUITA JUSTA I NECESSÀRIA.

 

 

 

Impactos: 23