Prevenció de Riscos Laborals

SALUT LABORAL

La salut dels treballadors i treballadores no és moneda de canvi, ni és per jugar ni es negocia amb ella.

VIOLÈNCIA OCUPACIONAL EXTERNA

Segons l’Organització Internacional del Treball el terme “Violència Laboral” s'utilitza per identificar els diferents incidents en els quals el personal d'un centre de treball pateix abusos, amenaces o atacs en circumstàncies relacionades amb la seva activitat laboral, que posin en perill, implícitament o explícita, la seva seguretat, el seu benestar o la seva salut.

ERGONOMIA A L'OFICINA

Els equips informàtics que incorporen pantalles de visualització de dades són un dels elements de treball més comuns als espais d’oficines. Els problemes de salut més habituals entre els qui ocupen aquest tipus de llocs de treball són: trastorns musculoesquelètics (dolor a l’esquena, al canell), fatiga visual, mal de cap, etc. A continuació, us presentem algunes recomanacions per evitar l’aparició d’aquests problemes de salut. Esperem que us siguin d’utilitat.

PRIMERS AUXILIS

El 112 és un telèfon d’urgències de 24 hores des d’on s’atenen les urgències mèdiques, i des d’on es posen en marxa els recursos sanitaris més adequats per poder atendre cada problema. Però, com podem actuar fins que arribin els serveis d'emergència?

ORDRE I NETEJA

La falta d'ordre i neteja es la causa basica de molts accidents laborals (incendis, cops, caigudes, etc.) a mes de suposar una perdua de temps productiu i qualitat a la feina. Afavorint l'ordre i la neteja al teu entorn de treball, el faras mes agradable i segur.

SEGURETAT AMB L'ESQUENA

L’experiència demostra que les persones que no han estat instruïdes d’una manera adequada no adopten espontàniament posicions correctes per a la seguretat de la seva esquena.

Impactos: 130