Novetats sobre l’oferta pública de l’Ajuntament de Barcelona

 

Des de CCOO us informem que els passats dies 10 i 17 de juliol de 2020 s’han celebrat dues reunions de la Mesa General on s’han tractat temes d’Oferta Pública i Promoció Interna.

Hem proposat fer les proves del temari comú i específic de les convocatòries de les Ofertes Públiques que es faran a 2021 en les mateixes dates que les anteriors (abril i octubre), i finalment hem acordat per les proves de C1,A2 i A1:

1)   TEMARI COMÚ – ABRIL 2021 (DESPRÉS DE SETMANA SANTA)

2)   TEMARI ESPECÍFIC – SETEMBRE/OCTUBRE 2021

3)   PROVES DE C2/E A MARÇ/ABRIL 2021

4)   LES BASES ES PUBLICARAN A SETEMBRE/OCTUBRE 2020

5)   PASSARAN EL PAQUET DE TEMARIS A LA JUNTA DE PERSONAL I COMITÈ D’EMPRESA A PRINCIPIS DE SETEMBRE PER LA NOSTRA REVISIÓ.

Sobre l’Oferta Pública de Professor d’Orquestra i Banda, hem sol·licitat que les proves es facin el més aviat possible, hem acordat que es faran el primer trimestre de 2021. Hem aprofitat per tornar a denunciar les irregularitats en la contractació d’aquesta categoria i tornar a demanar que s’arreglin.

Sobre el número de places a aprovar per cada convocatòria a 2021 hem demanat la resolució dels processos pendents el més aviat possible, per poder fer un estudi acurat del número de places a convocar i del tall de mèrits per categoria, per tenir en compte el personal que aquesta vegada no ha tret plaça i es pot tornar a presentar així com l’antiguitat.

Ja que és necessari anar avançant en la convocatòria dels processos i que l’Ajuntament ha fet un estudi del personal interí existent, l’acord al que hem arribat és que s’aprovaven les dades (número de places i antiguitat màxima de puntuació), de manera provisional, pendent d’una nova reunió al setembre quan es resolguin tots els processos pendents i sapiguem també les places que s’aprovaran per aquest any 2020.

Algunes no es convocaran encara o queden pendents de parlar a setembre. Totes les places del Consorci d’Educació o les de l’Agència de Salut Pública, s’acabaran de parlar també a setembre amb les seves especificitats, com per exemple la segregació de TS en Salut Pública de l’ASPB.

Dilluns us enviarem l’acord detallat.

L’Ajuntament volia fer tots els exàmens de la part específica del temari el mateix dia. Davant la nostra oposició per vulnerar el dret dels candidats/es a poder presentar-se a més d’una categoria com han pogut fer fins ara, l’acord ha sigut finalment:

1)   L’examen de la part específica del temari de C1 i A1 seran el mateix dia però a diferents hores.

2)   Les proves del temari específic dels A2 un altre dia.

L’Ajuntament ens ha demanat poder simplificar el recompte de la part dels mèrits referents a la formació, passant a valorar-se amb 2 punts en comptes de 5 i puntuant igual qualsevol curs, amb un màxim d’hores a puntuar de 40h per A1, 30h per A2, 20h per C1 i 10h per C2/E per aconseguir els 2 punts.

Des de CCOO hem dit que per nosaltres era molt important ideològicament la formació del personal i que tenim moltes queixes i carències en aquest sentit, per tant per poder acceptar aquesta proposta hem demanat tres coses i hem arribat a l’acord de:

1)   DOBLAR ELS FONS DESTINATS A FORMACIÓ ANUALMENT PER A QUE TOTA LA PLANTILLA VEGI INCREMENTADA DE MANERA CONSIDERABLE L’APORTACIÓ PER LA SEVA FORMACIÓ.

 

2)   DESTINAR ELS ALTRES 3 PUNTS A L’EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL.

 

3)   AQUEST CANVI ÉS PROVISIONAL I VINCULAT AL PROCÉS D’ESTABILITZACIÓ DEL PERSONAL. EN EL FUTUR ES VEURÀ SI ES MANTÉ O NO.

Dir-vos també que els temaris de les O.P del Bloc A de les properes convocatòries seran els mateixos que l’anterior vegada, exceptuant si ha hagut alguna modificació de Llei abans de la convocatòria de les bases, com pot ser el III Pla d’Igualtat Ajuntament BCN.

Des de CCOO una vegada més hem demanat també que el personal interí que aprovi els processo actuals d’Oferta Pública es puguin presentar a concursos, sense la carència temporal establerta, ho estan estudiant legalment.

Al 2021 tindrem també la convocatòria de les bases de la nova categoria que ha sigut impulsada pels sindicats i reconeguda per l’administració, aprovada pel Plenari, d’AJUDANT SERVEIS AUXILIARS per la reserva de places del 2% de persones amb discapacitat intel·lectual.

 

 

[20/07/20]

 

 

Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs tota la informació sindical que t'interessa.

Rebràs 1 correu setmanal amb tota l'actualitat sindical.

Impactos: 235