NO PERMETREM LA TORNADA DELS EFECTIUS DE MANERA PRESENCIAL SENSE LES MESURES NECESSÀRIES DE PREVENCIÓ

 

PRIMER COMITÈ SEGURETAT I SALUT DES DEL CONFINAMENT

Després de demanar-ho durant setmanes, avui hem tingut la primera reunió per videoconferència del Comitè de Seguretat i Salut Laboral de l’Ajuntament de Barcelona, on CCOO hem sol·licitat que:

  • L’Ajuntament ens faciliti els Plans de Contingència, acompanyats de les avaluacions de riscos de cada lloc de treball i les mesures preventives corresponents, per quan s’acabi l’estat d’alarma i s’hagi de fer la reincorporació progressiva d’efectius de manera presencial.
  • És necessari que el Consistori, tingui els Equips de Protecció Individual (EPI) per tothom per la incorporació presencial a la feina, mampares als centres on es fa atenció a la ciutadania, augment de neteja als espais, previsió de manteniment de la distància preventiva entre treballadors/es i/o ciutadania. I qualsevol altre mesura que sigui adient.

Des de CCOO hem recalcat que volem que aquesta informació ens arribi amb prou temps per poder analitzar-la i dir el nostre parer.

 

TENIM CLAR QUE NO PERMETREM LA TORNADA

DELS EFECTIUS DE MANERA PRESENCIAL

SENSE LES MESURES NECESSÀRIES DE PREVENCIÓ

 

Per part de l’Ajuntament, ens han comunicat que estan treballant en els plans de contingència i les avaluacions de risc, hi ha hagut un compromís a donar-nos tota la informació que demanem, amb prou temps per ser analitzada i per donar la nostra opinió, esperem que així sigui.

També ens han informat que tenen previsió d’EPI per uns dos mesos, que estan treballant la coordinació amb neteja i manteniment a més de tenir uns 20.000 tests ràpids de detecció d’anticossos del COVID-19 comprats (dels quals els hi ha arribat uns 1.000), que han de veure com organitzar la seva utilització, ara mateix estan prioritzant el personal essencial que està treballant presencialment.

També hem remarcat que el teletreball no ha estat negociat i que s’haurà de parlar d’aquest tema, entenem que el Consistori ha fet el que ha pogut en les circumstàncies en què estem però en algun moment s’haurà d’abordar.

Altres temes que han sortit a la reunió i que s’hauran d’aclarir és que passarà amb els treballadors/es que tenen persones de risc a càrrec per exemple.

CCOO ESTAREM ATENTS, SEMPRE PRESERVANT LA SALUT DE LES PERSONES,

COM HEM ESTAT FINS ARA!

Els sindicats portem des del 14 de març, exercint pressió sindical perquè s’adoptin les mesures que fins ara s’han implementat.

 

 

 

Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs tota la informació sindical que t'interessa.

Rebràs 1 correu setmanal amb tota l'actualitat sindical.

Impactos: 107