L’Ajuntament de Barcelona pagarà 800.000 euros per utilitzar software pirata en època d’Hereu

 

ara.cat

L ‘Ajuntament de Barcelona pagarà 800.000 euros –IVA no inclòs– a l’empresa informàtica Novell i Netiq a canvi que retiri la demanda que ha presentat contra el consistori per haver utilitzat programes pirata durant el mandat de Jordi Hereu.

L’empresa exigia gairebé tres milions d’euros en concepte de llicències, manteniments i interessos de demora. Un informe dels serveis jurídics de l’Ajuntament aconsella arribar a un acord amb l’empresa i evitar el contenciós, segons ha publicat el diari ‘El País’ i han confirmat a l’ACN fonts del consistori. El consell rector de l’Institut Municipal d’Informàtica aprovarà aquesta setmana la decisió.

El problema es va iniciar l’any 2011, quan es va ampliar el parc informàtic municipal en diferents àrees de l’Ajuntament. La demanda és del 2013, i ja durant el mandat de Xavier Trias es va intentar, sense èxit, resoldre aquest conflicte extrajudicialment pel mateix preu pel qual ara sí que s’ha pogut arribat a un acord amb l’empresa. Per evitar nous desajustos en l’ús de llicències, l’Ajuntament de Barcelona ha fet una auditoria interna que posa les bases per a un autocontrol més acurat.

Impactos: 11