LA DECISIÓ DE LA TORNADA D’EFECTIUS DE MANERA PRESENCIAL A PARTIR DE DILLUNS 18 DE MAIG S’HA PRES DE FORMA UNILATERAL PER L’AJUNTAMENT DE BARCELONA

 

 

SOBRE EL RETORN PRESENCIAL

 

LA DECISIÓ DE LA TORNADA D’EFECTIUS DE MANERA PRESENCIAL

                                         A PARTIR DE DILLUNS 18 DE MAIG

S’HA PRES DE FORMA UNILATERAL PER L’AJUNTAMENT DE BARCELONA

 

L’Ajuntament de Barcelona ens va comunicar divendres a les 15 h, que a partir de dilluns 18 de maig, intensificarien el condicionament i la posada en marxa dels edificis municipals per, de cara al dia 25 de maig, activar els plans de restabliment de serveis de manera efectiva.

D’altra banda, hem rebut una allau de correus electrònics i trucades de companys/es per informar-nos que el dia 25 s’han d’incorporar presencialment.

 

Per tot això ahir mateix vam aclarir a la Gerència Municipal el que pensem des de CCOO.

 

1.- NO HEM APROVAT ELS PLANS DE RESTABLIMENT que es van passar per la Junta de Personal i el Comitè d’Empresa, s’estaven treballant conjuntament amb la part social.

2.- Se’ns ha tingut entretinguts treballant els plans de restabliment quan la decisió de tornada dels efectius ja estava presa.

3.- NO ESTEM D’ACORD en moltes coses d’aquests plans, no es pot obrir un centre de treball municipal que no compleix amb les garanties sanitàries suficients, com per exemple on la ventilació no sigui l’adequada.

4.- COM ÉS POSSIBLE que no s’hagin fet avaluacions de risc dels centres de treball i tampoc dels llocs de treball, per establir les mesures preventives necessàries?

5.- VOLEM SABER exactament del ritme d’incorporació dels efectius al treball presencial. Els plans de restabliment parlen de la incorporació d’efectius de manera presencial en un percentatge del 25% i tenim constància de què hi ha districtes que estan cridant a incorporar-se al 100% de la plantilla.

6.- EXIGIM GARANTIR LA CONCILIACIÓ DE LES PERSONES, per això, demanem que es tingui en compte el que diu el “DECRET D’ALCALDIA de 24 d’abril de 2020, sobre mesures addicionals de prevenció, de protecció i organitzatives en la prestació dels serveis municipals durant el perllongament de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19” sobre la conciliació de les persones. Tenim constància de què s’està fent anar a treballar presencialment a persones que poden treballar en diferit, tenint fills/es o persones dependents a càrrec, amb els centres educatius i centres de dia tancats.

Ens arriben correus i correus de gent angoixada per aquest tema, des de CCOO sol·licitem que aquest Ajuntament pari i segui a veure com ho resol.

Un Ajuntament que vetlla per la conciliació familiar no pot permetre això, que a més és un problema que recau majoritàriament en les dones.

Per això, CCOO defensem que es faci un esforç perquè aquestes persones puguin treballar des de casa.

7.- L’HORARI DE TARDA NO ESTÀ RECOLLIT AL NOSTRE CONVENI. Sabem que com no es pot tenir a equips junts per tema d’espais, a uns se’ls està fent anar al matí i a d’altres a la tarda, l’horari de tarda no està recollit al nostre conveni i això el modifica substancialment. No ho permetrem!

No estem parlant de casos pactats individualment per la seva situació personal, estem parlant de treballadors i treballadores als que se’ls està obligant a anar a la tarda.

8.- DENUNCIAREM LES DECISIONS IRRESPONSABLES ON CALGUI. Ens està arribant que al personal vulnerable que encara no té l’informe de valoració del servei de prevenció, se’ls ofereix incorporar-se presencialment, això és demencial i irresponsable.

9.- REITEREM EL RESPECTE PER LES PERSONES VULNERABLES. No es té en compte, per a res, al personal que viu amb persones vulnerables, no hi ha cap criteri al respecte.

10.- HEM SOL·LICITAT UN INFORME del Departament de Prevenció, sobre si s’han efectuat mesures de prevenció i CONTROL DE LA LEGIONEL·LOSI en els més de 600 edificis municipals que fa dos mesos que estan tancats, segons la normativa aquest control és obligatori abans d’obrir totes les dependències.

 

INSISTIM:

LA DECISIÓ DE LA TORNADA D’EFECTIUS DE MANERA PRESENCIAL A PARTIR DE DILLUNS 18 DE MAIG S’HA PRES DE FORMA UNILATERAL PER L’AJUNTAMENT DE BARCELONA

 

 

 

 

Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs tota la informació sindical que t'interessa.

Rebràs 1 correu setmanal amb tota l'actualitat sindical.

Impactos: 237