Informació sobre la promoció interna a l’Ajuntament de Barcelona

Des de CCOO us informem que els passats dies 10 i 17 de juliol de 2020 s’han celebrat dues reunions de la Mesa General on s’han tractat temes d’Oferta Pública i Promoció Interna.

Hem continuat presentant la nostre queixa sobre l’entrevista com a prova eliminatòria i “imposada” per l’Administració en les PROMOCIONS INTERNES, continuem demanant que sigui una prova complementaria per poder veure només el perfil dels i les aspirants.

EL PERSONAL MUNICIPAL JA HA DEMOSTRAT LA SEVA VALIDESA DURANT ANYS DE TREBALL

Hem acordat que es manté obert aquest debat sobre la necessitat de l’entrevista i la seva rellevància dins del conjunt de proves.

Els hi hem tornat a demanar l’estudi del personal susceptible a presentar-se a les  promocions especials de diferents categories d’A2 i A1, i el tornaran a fer.

Hem mostrat també el nostre desacord amb la gran quantitat de temes que es van incloure a les ultimes PROMOCIONS INTERNES. Hem demanat que es redueixen temes i el contingut dels publicats no variï donat que els candidats/es ja els han estudiat.

També hem tornat a sol·licitar que la prova d’Ofimàtica de C1 s’adeqüi al nivell que es adequat per a les nostres tasques i que s’accepti l’acreditació ACTIC per no haver de fer les proves.

El debat sobre les bases de les promocions internes queda per setembre.

Hem acordat convocar per l’any 2021 les següents places de Promoció Interna:

E a C2 de moment no es convocaran esperant que el personal interí que acaba d’aprovar tingui els 2 anys d’antiguitat que es requereix.

C2 a C1,  125 places (s’incrementen en 25 sobre l’últim acord)

C1 a A2, 50 places per T.M GESTIÓ

A2 a A1, 75 places per T.S GESTIÓ

Els exàmens es faran alhora que els d’Oferta Pública.

Hem sol·licitat es faci també el procés de funcionarització en paral·lel al procés de promocions internes, en les categories que hi hagi personal susceptible a poder presentar-se, com és el cas de T.S en Dret, a setembre es concretarà.

 

Sobre la Promoció Interna de GUB i SPEIS ha quedat pendent de concretar-se també a setembre.

Altres temes que hem exposat

Hem demanat també la creació de la categoria dins l’estructura de Bombers/es de Barcelona de T. S Medicina SPEIS. Ja dèiem que és necessària, ara encara més com ha quedat demostrat amb la situació de gravetat que hem estem passant amb la COVID-19.

Hem demanat una reunió perquè ens expliquin com estan fent els test serològics a la plantilla, no ens han informat sobre el tema.

Hem demanat un llistat dels serveis que poden accedir al treball a distància i els que no, ja hem tingut queixes de serveis que en un principi no es va considerar essencial desenvolupar la tasca de manera presencial i ara sembla que si ho són, com el PIAD.

Hem demanat que paguin d’una vegada els interessos de l’1% al personal del MNAC i del Consorci de Serveis Socials que no els ha cobrat. Ens han dit que a l’octubre aquest personal cobrarà segurament.

Hem presentat queixa perquè no s’està proporcionant els EPI’s a tothom, com per exemple al PIAD.

Hem demanat aclarir les informacions que ens arriben sobre les gratificacions al personal que ha estat considerat essencial a l’estat d’alarma i que es tracti el tema a la Mesa General no a reunions de sector. Ens han dit que els rumors els ha d’aclarir qui toqui però que no s’està parlant en cap cas de donar gratificacions sinó en tot cas de compensar hores extraordinàries que s’hagin fet durant l’estat d’alarma.

Hem demanat que es reforci el missatge de que el personal vulnerable no ha d’anar a treballar presencialment a menys que sigui de manera voluntària. Ja ens han arribat queixes sobre el tema.

Hem tornat a insistir en que es resolguin de manera extrajudicial les resolucions favorables a la cessió il·legal de treballadors/es a les consergeries d’edificis municipals. Volem frenar l’externalització d’aquest servei! Ens han contestat que ho estan estudiant, hem dit que ja portem molt de temps esperant.

Hem demanat informació sobre la municipalització del col·lectiu APC, se’ns ha dit que a partir de setembre es començarà la comunicació oficial als òrgans de representació i negociació sindicals.

Hem insistit en reprendre el més aviat possible la negociació dels horaris del servei SARA, l’únic que encara no té acord d’horaris especials.

Així mateix també hem denunciat l’abús en les adscripcions provisionals, hem demanat que es faci un ús adequat no ordinari.

 

Documentació relacionada: PROPOSTA ACORD REPRESSA PROC. SELECTIUS

[20/07/20]

 

Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs tota la informació sindical que t'interessa.

Rebràs 1 correu setmanal amb tota l'actualitat sindical.

Impactos: 104