Hem pressionat l’Ajuntament de Barcelona per tal que el personal vulnerable s’incorpori presencialment el més tard possible i perquè els treballadors i treballadores amb fills/es o persones a càrrec poguessin treballar a distància.

 

MESES GENERALS DE 26 DE JUNY I 1 DE JULIOL DE 2020

 

Des de CCOO hem pressionat a les Meses Generals per tal que el personal vulnerable s’incorpori presencialment el més tard possible i perquè els treballadors i treballadores amb fills/es o persones a càrrec poguessin treballar a distància.

 

Mesa General 26 de juny.

Comissions Obreres va trobar insuficient la proposta de l’administració presentada en  la Mesa General del passat 26 de juny, i per això, vam remarcar 3 qüestions:

  1. Creiem que tothom que pugui treballar a distància i ho necessiti ho hauria de poder fer fins a setembre com a mínim per afavorir la conciliació familiar i ens preocupa el manteniment de la distància d’1,5 metres entre companys/es a les oficines. Així ho vam dir a la reunió reiterant el nostre desacord amb la decisió municipal.
  2. D’altra banda, vam denunciar l’incompliment de l’Acord de Condicions, perquè l’Ajuntament ha decidit unilateralment que ningú pot passar de jornada reduïda a jornada complerta fins que es treballi de manera 100% presencial.
  3. També, vam manifestar que s’està vulnerant l’acord en matèria d’hores de conveni, al denegar-les en alguns sectors sinó es justifiquen per causes de força major, cosa que tampoc està delimitada en el nostre Acord de Condicions.

Sobre aquestes 3 qüestions, la resposta per part de l’Administració va ser que ho estudiarien.

 

En la mateixa reunió, vam demanar:

  1. Un augment de places de promoció interna de C2 a C1, ja que s’ha aplaçat la convocatòria de les 100 places d’aquest any i al 2021 hi haurà més personal que s’hi podrà presentar.
  2. Fer una reunió específica per parlar de calendari d’Oferta Pública i Promoció Interna, per poder estudiar bé les dades d’antiguitat del personal interí i fer estudi sobre places de promoció de Tècnic Mitjà i Superior.
  3. Que el període de pràctiques per als nous funcionaris/es fos amb un seguiment de tutoria per part del cap.
  4. La reactivació de totes les negociacions aturades en especial la de la Relació de Llocs de Treball, s’està incomplint l’acord signat fa dos anys.

D’aquestes 4 exigències de Comissions Obreres, l’administració es va mostrar obertaa parlar-ne i va estar d’acord en que s’han de reactivar totes les negociacions aturades, i de fet van posar data, el 16 de juliol.

D’altra banda, ens preocupa profundament la negociació del teletreball, hi ha molts temes a tractar com les despeses que es generen al personal o les avaluacions de riscos als domicilis, a més ara mateix ni tan sols tenim eines informàtiques per tothom i així ho vam denunciar.

 

Mesa General 1 de juliol.

Per aquesta insistència del Consistori de no aprofundir en les mesures per afavorir la conciliació familiar, la reunió per prendre la decisió final es va ajornar a avui 1 de juliol de 2020.

A la Mesa General d’avui 1 de juliol de 2020, l’Ajuntament, ha continuat amb la mateixa proposta que ens va fer en l’ultima Mesa sobre el personal vulnerable i la conciliació.

Sobre la vulneració, per part de l’administració, de l’acord en matèria d’hores de conveni, l’Ajuntament ha donat la raó a CCOO i ha quedat clar que no es pot restringir l’ús de les hores de conveni, tenim els mateixos drets que ens dona l’Acord de Condicions, per suposat. Qualsevol problema que tingueu al respecte ens el comuniqueu i tramitarem la queixa pertinent.

Després de la nostra insistència, igualment han acceptat que tothom amb jornada reduïda, que vulgui, pot ampliar la jornada al 100% de la jornada amb les restriccions únicament que ja estan a l’Acord de Condicions.

Finalment, per responsabilitat i per no perjudicar al personal vulnerable, CCOO i la resta de sindicats hem acceptat l’acord tot i no ser el que demanàvem, CSIF ha demanat prendre la decisió més tard i finalment també ha acceptat l’acord.

A petició de CCOO i d’altres sindicats aquestes condicions seran revisades a la Mesa General el 9 de setembre, per adaptar-les a la situació sanitària que hi hagi en aquell moment. Ja que no estem d’acord amb la tornada al 100% de la plantilla a partir de setembre.

L’Ajuntament publicarà les condicions a tota la plantilla, us adjuntem l’acta de l’acord: ACORD MESA GENERAL 1-07

 

 

Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs tota la informació sindical que t'interessa.

Rebràs 1 correu setmanal amb tota l'actualitat sindical.

Impactos: 257