EXIGIM ATURAR LES EXTERNALITZACIONS ENCOBERTES A L’AJUNTAMENT DE BARCELONA!

 

PROU EXTERNALITZACIONS ENCOBERTES

A L’AJUNTAMENT DE BARCELONA!

 

Aturem les externalitzacions!

Exigim a l’administració que aturi el procés d’externalització encoberta que afecten les consergeries municipals i que l’Ajuntament de Barcelona contracti directament als i les treballadores afectades.

Reivindiquem que Comissions Obreres va guanyar dues denúncies a Inspecció de Treball sobre la cessió il·legal de treballadors i treballadores que havia posat en practica l’Ajuntament de Barcelona a les consergeries de la Pl. Sant Miquel i del Centre Cívic Can Felipa, sense que l’administració hagi fet res, encara, per revertir la situació il·legal, fet que a portat a un treballador a perdre el seu lloc de treball, ja que no el van subrogar.

 

Ja n’hi ha prou!

Sabem que l’administració ha tornat a obrir les licitacions per cobrir llocs de treball de forma indirecta, fent cas omís a les nostres denuncies a la Inspecció de treball.

 

Prou precarietat a l’Ajuntament de Barcelona!

L’externalització en mans privades genera una explotació dels i les treballadores, i a més, un abús de poder contra les persones discapacitades contractades que veuen com el seu sou és molt inferior que la resta de conserges municipals que fan la mateixa tasca.

Els treballadors/es de les empreses que ofereixen el servei de consergeria a l’Ajuntament de Barcelona (Districtes, Sant Miquel, EAIA etc.) estan cohabitant amb personal funcionari, s’està externalitzant un servei que encara és de gestió directa Municipal i que és el primer que rep a la ciutadania a l’Ajuntament.

Impactos: 139