Denunciem que cada dia, els treballadors i treballadores del Consorci de Biblioteques de Barcelona, ens trobem alguna incidència tensa relacionada amb assetjament físic, violència verbal o aldarulls.

Miquel Galve, delegat de CCOO del Comitè d’empresa del Consorci de Biblioteques de Barcelona denuncia en “Els Matins” de TV3  que cada dia en les diferents biblioteques de Barcelona els treballadors i treballadores es troben amb una circumstància tensa, ja sigui per assetjament físic, violència verbal o aldarulls.

 

Miquel Galve, Volem posar l’accent en el tema de gènere, tenim majoritàriament una plantilla que està formada per dones, i aquest fet cultural, sembla que no hàgim de tenir respecte a una professional.

 

La nostra vocació de servei a la ciutadania no és suficient per resoldre i lidiar en tots aquests fets quotidians, ens falta formació.

L’administració, ara amb la nova gerència, és receptiva en la creació d’un protocol transversal que inclogui els serveis de seguretat públics i privats; però, cal posar immediatament actuacions concretes per part de l’administració:

  • Més educadors socials (només hi ha dues persones).
  • Més seguretat.
  • Realització d’un estudi de seguretat per detectar quines biblioteques i quins llocs de treball tenen més risc.

Per últim, Miquel ha afegit que “augmentar la plantilla amb noves incorporacions ens permetrà continuar donant un bon servei a la ciutadania”.

Podeu veure l’entrevista sencera en aquest enllaç

Impactos: 125