Denunciem l’incompliment de l’Acord de Condicions de Treball en vers al personal del Servei d’Atenció, SARA i PIAD.

Denunciem l’incompliment de l’Acord de Condicions de Treball 2017-2020 en vers al personal del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA) i Servei de Punts d’Informació i Atenció a les Dones (PIAD)

A causa de l’incompliment reiterat de l’Acord de Condicions de l’Ajuntament i l’Acord d’aplicació signat amb el Comitè d’Empresa i de la manca de diàleg, des de la secció sindical de CCOO de l’Ajuntament de Barcelona hem denunciat la situació davant Inspecció de Treball.

 

Denunciem:

  • La impossibilitat d’exercir el dret a la flexibilització horària per la mala gestió de la programació de visites.
  • L’obligació de recuperar hores per afers propis en el mateix supòsit pel qual s’han agafat.
  • No deixen fer el còmput d’hores de forma mensual, obliguen a fer-ho de forma setmanal.
  • S’obliga, injustament a les professionals a treballar a la tarda encara que tinguin reducció de jornada, quan s’havia acordat que es podia concentrar la reducció exclusivament a la franja de matí per garantir la conciliació familiar.

 

Conseqüències:

Totes aquestes discriminacions han provocat que el personal d’aquests serveis pateixi estrès, hi ha hagut diverses treballadores interines que han hagut de marxar del servei, hi ha personal interí que no vol anar a treballar a aquests serveis fins al punt de renunciar al lloc de treball, encara que posin en risc ser expulsades de les borses de treball municipals.

Afegir, que els actuals horaris exposen a les treballadores a dues jornades setmanals de 10 h mínim obligatòries, fet que ens sembla totalment inacceptable per la salut laboral i la conciliació familiar.

 

Reivindiquem:

Que s’investigui i es prenguin les mesures necessàries des de la Inspecció de Treball pel  compliment de l’Acord de Condicions Laborals 2017-2020 i l’Acord del Comitè d’Empresa del 3 de maig de 2017 de compliment de l’Acord de Condicions al personal del SARA i el PIAD.

 

Documentació:

Denuncia_IT_Incompliment_Conveni_PIAD_SARA

Impactos: 5