Campanya per reclamar les diferències de les indemnitzacions als treballadors temporals

ccooediaritreball.cat

La sentència del Tribunal Europeu de Justícia (TJUE) que fixa que els interins i temporals han de tenir una indemnització en finalitzar el contracte equivalent a la dels altres treballadors ha suscitat les primeres iniciatives sindicals.

CCOO de Catalunya ha posat en marxa una campanya per facilitar que les treballadores i treballadors que en acabar el seu contracte temporal hagin estat indemnitzat amb una quantitat inferior als 20 dies per any de servei, que marca la sentència, puguin presentar denuncia als tribunals del social. El requisit indispensable és que les reclamacions s’han de presentar individualment. Per això, el sindicat ha posat en marxa un dispositiu per assessorar tots els treballadors temporals que en l’últim any hagin estat acomiadats amb una indemnització inferior a la decidida pel tribunal europeu.

“El principal requisit és que la reclamació s’ha de cenyir a l’últim any”, explica Dolors Llobet, secretària de Comunicació i Xarxes Socials i portaveu de CCOO de Catalunya. La dirigent sindical puntualitza “el que es pot presentar és una reclamació de quantitat”. Per això només cal poder justificar que la indemnització que van aplicar als treballadors temporals, fons el seu contracte regular o fraudulent, va ser inferior a la que la llei marca per als acomiadaments objectius que és de 20 dies per any.

Per tant, CCOO inicia una campanya per oferir reclamació judicial a través dels seus serveis jurídics a tots els afectats per a la sentència. En aquest sentit, a partir de dijous es posarà en marxa una bústia electrònica on es podran dirigir les persones afectades i que desitgin fer la reclamació judicial corresponent.

Uns 546.00 afectats a Catalunya

El sindicat posa els seus serveis jurídics a disposició dels treballadors i treballadores temporals que hagin estat acomiadats amb les quantitats inferiors a les fixades des d’Europa. En concret, El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) declara que la legislació laboral espanyola discrimina a gairebé quatre milions de treballadores i treballadors temporals a l’Estat espanyol, 546.600 a Catalunya.

CCOO ha emplaçat al Govern i als partits polítics a promoure una reforma urgent que ajusti la nostra legislació al marc europeu. Al respecte, el secretari general del sindicat en l’àmbit estatal, Ignacio Fernandez Toxo, a estat taxatiu: “Que a ningú se li acudeixi igualar les indemnitzacions per sota, això seria casus belli”, ha dit.

Impactos: 37